Het viel niet mee om de juiste voorspellingen te doen. Het merendeel van de respondenten had de helft goed voorspeld. De beste voorspelling was van Suzan Stenzel uit Geleen. Zij heeft de waardebon van 50 euro gewonnen. Van harte gefeliciteerd.

Het Europees Kampioenschap voetbal voor mannen startte op vrijdag 11 juni. Onze panelleden zijn nog voorzichtig met de voorspellingen. 75% van de panelleden verwacht dat Nederland in ieder geval de kwartfinale haalt. 10% verwacht dat Nederland de finale haalt en iets meer dan een kwart heeft er vertrouwen in dat de voorspellingen uitkomen.

Het is natuurlijk sowieso een ander EK dan normaal. Door de Covid-19 pandemie is het een jaar uitgesteld. 80% van de panelleden vindt dat het terecht is dat het EK dit jaar wel doorgaat. Publiek mag aanwezig zijn maar wel met beperkingen vindt 80% van de panelleden

Bijna 70% gaat in ieder geval de wedstrijden van Nederland (mee)kijken. Ruim een kwart gaat zoveel kijken als mogelijk is.

Op de vraag of je nu meer of minder zin hebt in het EK voetbal dan normaal door de Covid-19 pandemie vindt ruim de helft dat dat geen verschil maakt. 21% heeft wel meer zin (vooral omdat er dan weer wat leuks is, weer iets anders, te lang geleden, leuke afleiding) en 23% heeft juist minder zin (het is niet hetzelfde door minder publiek, niet met vrienden voetbal kijken, geen TV kijken in caf├ęs).

Duitsland en Frankrijk worden als de grote favorieten gezien om het EK te winnen.

Binnen een week na het einde van het EK zal de prijswinnaar bekend gemaakt worden via mail en website  en we hopen met zijn allen op een mooi, spannend en sportief EK.